local-stats-pixel fb-conv-api

Enerģijas dzērienu liegums jauniešiem74

136 0

Plānots, ka enerģijas dzērienus būs aizliegts pārdot jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem.

136 0 74 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 74

0/2000

A nevar izdomāt tādu enerģijas dzērienu priekš sīčiem? Prosta limonāde ar enerģijas dzēriena garšu ( kura viņiem tā patīk) monsterīša iepakojumā. Sīkie varēs zīmēties un pēctam vismaz nobālējuši netrīcēs emotion

26 0 atbildēt

Bērniem (visi zem 18 manā skatījumā ir bērni, dažreiz arī 18 gadīgie tostarp ar atsevišķiem izņēmumiem) vispār nekas no tā visa nav manuprāt ne jālieto ne jāpērk - nekādus tur enerģijas dzērienus, legālos sūdus, cigaretes un alkoholu līdz tam vecumam, kad paši reāli to varēs atļauties nopirkt un pie tā visa jau paši izdomāt vai to vajag vai nevajag nevis skriet kā aitu bars uz aizu nezinot kas , ko un kāpēc, bet joprojām to darot visu, jo tas esot "jādara".

20 1 atbildēt

Nezinu vai tik drastiski, ka līdz 18 gadiem, bet līdz kādiem 16 noteikti varētu ierobežot.

Jebkurā gadījumā, kategoriski varētu tādus aizliegt tirgot bērniem zināmā rādiusā ap skolām, beeet tas jau atkal būtu sarežģīti gan praktiski, gan likumiski bla bla bla, vieglāk būtu aizliegt vispār.

Baisi skatīties uz maziem padsmitgadniekiem ar tām bundžām rokās, varāku iemeslu dēļ.

Enerģijas dzērieniem nav ne vainas- pareizās devās, pareizā laikā, bet ja tos sāk lietot kā našķi , stilīguma līmeņa celšanai utt tas jau ir slikti, ļoti slikti.

17 0 atbildēt

Pilnīgi noteikti atbalstu šo aizliegumu, bērniem ir sava enerģija (ja nu tomēr trūkst var apēst melno šokolādi), tā kā nav ko ņemties. Man personīgi jau sen ir pāri 18, bet kafiju nevaru dzert, zaļā un melnā tēja mani neietekmē, tad šis ir vienīgais veids kā dabūt papildus enerģiju, kad tā ir tik ļoti nepieciešama. Kad dzīvoju Vācijā, tad man prasīja dokumentus, kad tos pirku, man tas šķita pilnīgi normāli. 

10 0 atbildēt

vispār jāaizliedz. kā tādu mēslu vispār kāds var dzert.

12 2 atbildēt

Varu derēt ka visi zem 18 gadu vecuma,spiedīs Nē. Pašam 16,bet nedzeru enerģijas dzērienus.

10 0 atbildēt

Es domāju nevis jāaizliedz, bet jāinformē bērni par negatīvajām sekām. Ja tu izdzer vienu nekas jau nenotiks, bet ja dzer kā ūdeni, protams, būs negatīvas sekas. Ar alkoholu ir tas pats, ja tu izdzer vienu vai divas vīnas glāzes, tas tikai uzlabo asinsriti, bet ja strebj kā zirgs visi zina rezultātu. Viss lielos daudzumos ir kaitīgs arī ūdens.

Tā, ka jāinformē tauta un tie kas gribēs sevi indēt sevi, tie atradīs kā to darīt. Pipēs spaisus vai ostīs līmi, kāda starpība, ja "antrasols" tukšs nekas jau nepalīdzēs.

10 1 atbildēt
Viennozīmīgi aizliegt to mēslu ,ja vēlas ko līdzīgu lai perk sportistiem domātos dzērienus .
10 1 atbildēt

Iepilda burkānu sulu, uzliek šilti ar energy un baigo muskuli, un viss būs kārtībā emotion

7 0 atbildēt

hmm ko lai saka, manuprāt variants jau labs aizliegt... bet varēja vecāki ar kko lietas labā darīt. vai tad tiešām neredz? dod sīkajiem naudu kuru viņi esot pie kases pat saskaitīt kārtīgi nevar...Nevar jau vainot tikai sīkos,kurus viegli iespaidot un ietekmēt... arī vecāki ir pie vainas,kam mazam bērnam tik lielu naudu dot,ņemot vērā ka piem sākumskolās [nu vismaz manējā] pusdienas bija kopējās un jamaksā par nedēļu... a vecāki lutinot savu bērnu iedod viņam naudu kuru viņs nezin kur likt....

pati jau arī kādu laiku dzēru tos energy drinkus,bet ne popularitātes dēļ,un protams vecmu4a ja pamanija ka kko tādu esmu pirkusi, nolasīja garu lekciju par viņiem.. man laikam pielēca jo vairs viņus praktiski nedzeru.

5 0 atbildēt

No enerģijas dzērieniem rodās atkarība, jo viņi zvērīgi saldi. Vismaz atceros, ka pirms 3 - 4 gadiem pagaršoju to sūdu. Naktī vispār gulēt vairs nevarēju. Kopš tā laika neesmu piedūries tam sviestam (laikam 3 reizes esmu dzēris). Tad vēl tie keponi, krekli, bikses, ko sniedz enerģijas dzērienu kompānijas (un to atzari, piem., Monster, kurus, laikam var iegūt kaut ko krājot (neinteresējos par to), kas skaidri un gaiši nozīmē to, ka vēl jādzer.

Uzskatu, ka vispār būtu jāaizliedz enerģijas dzērienu pārdošana, jo pārcukurotam bērna ķermenim raksturīga ir neaugšana un ļoti vāja imunitāte. Pieaugušajam tas var izraisīt tikpat lielu atkarību, kā, piem., alus...

Bet tie ir tikai mani uzskati. Varbūt es domāju nepareizi, bet es izteicu savu viedokli.

5 0 atbildēt

Ir.

Skatos kā visi staigā pa ielām ar "monstriem" rokās un krutos mētā.A ja vēl Monster vai Rockstar kepons ir, tad vispār pirmais pacans ciemā.Bet lieta tāda, ka aizliegt būs grūti. Nevar tā vienkārši paņemt un aizliegt enerģijas dzērienus. Jāaizliedz ir tā sastāvdaļas. Piemēram kofeīns, un tad kafiju nevarēs pirkt. Taurīns ir ļoti svarīga aminoskābe... Bet nu ja gribēs, tad izdarīs. Tā pat kā ar spaisu.

5 0 atbildēt

Smieklīgi; šaubos vai šis aizliegums kaut ko mainīs. Mentiem vismaz būs papildus slodze; varēs ķert nepilngadīgos; kas dzer enerģijas dzērienus. :D

4 0 atbildēt

Problēma jau ir tajā ka pusaudžu gados visi ir vienkārši bara dzīvnieki nevis normāli domājoši cilvēki. Visiem gribas būt "krutiem" dzert, pīpēt un savādāk izcelties no bara. Lai gan tieši to dara visi pārējie.  

Ar aizliegumiem to nekad neizmainīs. Jāsāk ir ar pamatiem ar izglītošanu visos līmeņos. Sākot jau ar vecākiem.  Pie mums visi nīd ka demogrāfija slikta, bet nau jau pat vieta kur tu varētu pamācīties kā to bērnu īsti audzināt.

3 0 atbildēt

Studentiem jau ir 18. 

3 0 atbildēt

Ko nozīmē "cits variants"? Tipa enerģijas dzērienus nepilngadīgajiem pārdot nevar, bet šņabis ar RedBull jau vairs neskaitās enerģijas dzēriens?

3 0 atbildēt

Pirms daudz gadiem domāju ka šie enerģijes dzērniei ir kādi kokčiki! emotion  Tas bija ļoti sen! 

2 0 atbildēt

Reti esmu redzējusi, ka kāds šos dzērienus lietotu. Pati esmu dzērusi, ne kafija, ne šī dzira man enerģiju nedod, iedzeru un varu iet gulēt. Daudzi noteikti dzer tā garšas dēļ ( Monster, personīgi man, ļoti negaršo )...vai tā dēļ kāds kļūst stilīgs? Īpatnēja tā mūsdienu jaunatne.

Aizliegt vajag, bet ne līdz 18, vajag nedaudz nolaust gadus, citiem 15-16 gados jau ģimene un bērni dzimst...tad to arī vajag aizliegt, nekāda seksa līdz 18...seksa sekas var ietekmēt visu atlikušo dzīvi.

2 0 atbildēt

Man ir klasesbiedri kas šo sūdu dzer katru dienu , bet es vienreiz nopirku un man visu dienu sāpeja galva un kopš tā brīža vairāk nēsu to dzēris .

2 0 atbildēt
Es nesprotu kāpēc būtu jāaizliedz enerģijas dzērieni, jo ir daudzi normāli cilvēki, kas šos dzērienus izmanto, jo tas uz doto brīdi ir nepieciešams. Ja ir tādi mazi swageri un kaut kādi krutie, kas viņus dzer krutumam tad nu tā nav mūsu vaina. Lai tak dzer vai jums žēl? Viņi nebendē jūsu veselību, bet gan savu. Manuprāt, vajag nedaudz ierobežot šo dzērienu tirgošanu, bet nejau galīgi pārtraukt.
2 0 atbildēt
« 1  2  3 »